MersinYüksekoluk köylüleri Vali'den yardım İstiyor

Mersin'in yayla köylerinden Yüksekoluk köylüleri, su yerine hava parası veriyorlar.

Türk Dünyasından Haberler 28.10.2013 10:09:46 0
MersinYüksekoluk köylüleri Vali

Mersin’in yayla köylerinden Yüksekoluk köylüleri, su yerine hava parası veriyorlar.

 

Yeni su deposunun inşaat halinde olmasına rağmen köy muhtarı tarafından akmayan su parası talebine, köylüler isyan etti.

SU YERİNE HAVA PARASI

Yüksekoluk köylüleri, ”Köyümüze yapılan yeni su deposunun inşaatı devam etmesine rağmen, köyümüzün muhtarı Yakup Topkara tarafından su saatleri takıldı. Musluklarımızı açtığımızda, doğal olarak su yerine hava geliyor ve gelen hava nedeni ile su sayacı hızlı bir şekilde döndüğünden dolayı sanki günlük 5-6 ton su kullanmışız gibi bizden ücret talep ediliyor. Biz su yerine havaya mı para vereceğiz. Bütün köylü mağdur durumda. Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, bu konuya el atmalı. Olmayan suyun parası bize ödetilmemeli” dediler.

 

Yüksekoluk köylülerinden İbrahim Can, “Köyümüze yapılan yeni su deposu inşaat halinde olmasına rağmen köyümüzün muhtarı Yakup Topkara, su saatlerini taktırtıp, bizden kullanmadığımız suyun parasını tahsil etmeye çalışıyor. 1 Temmuz’dan beri sularımız akmıyor ve musluktan su yerine hava geliyor. Bu konuyu defalarca gündeme getirmemize rağmen bir çözüm yolu bulamadık. Her yere başvurmamıza rağmen bir çözüm yolu bulamadık. Muhtarın keyfi ve dikta yöntemleri ile köylüleri bıktırdı. Bu sorunun çözülmesi için Sayın Valimizin el atmasını istiyoruz” dedi.

“İÇMEDİĞİMİZ SUYUN PARASINI NEDEN ALIYORLAR?”

Muhammet Mazlum’da, “ Muhtarın keyfi tutumları karşısında hepimiz zor durumdayız. Geçtiğimiz günlerde köyümüzden yer alan gariban bir vatandaşımız, elektrik ve suya abone olmak istedi. Muhtarımız olmayan suya 500 TL depozito parası aldı. Ayrıca Elektrik içinde aynı parayı aldı ve bu vatandaşımız parayı verebilmek için bankadan kredi çekmek zorunda kaldı. Biz artık su konusunda umudumuzu kestik ve kendi kuyumuzdaki suyu kullanmaya başladık. İçme suyu içinde bidonlarla Karaçobanlı köyüne gidiyoruz ve suyumuzu oradan getiriyoruz. Madem yeni su deposu inşaat halinde ve bize su verilmeyecek, neden su sayaçlarımız okunuyor ve para talep ediliyor” diye konuştu.

“SUSUZLUKTAN DOLAYI YAYLAYA ÇIKAMIYORUZ”

Cemile Kök Bayram, “Köyümüzde su olmadığı için bir türlü yerleşemiyoruz. İnsanlarımız muhtardan korkuyor ve sorunlarını dile getirmekten çekiniyor. Köydeki çamaşır makinalarını çoğu bozuldu. Çünkü su yerine hava geldiği için motorları yandı. Defalarca sorunumuzu dile getirmemize rağmen keyfi davranışlarına devam etti. Daha önce de gölet için bizden para toplandı. Bugünlerde yine para toplanması gündemde. Bizim bu paralar nereye gidiyor bilmiyoruz. Sorduğumuz zaman sert bir şekilde cevap veriyor. Ve verdiğimiz paralar karşılığında bize mühürsüz sıradan bir para makbuzu veriyor. Bunun yasal olmadığını söylememize rağmen devam ediyor. Ayrıca köylüden alınan elektirk ve su depozito paraları çok yüksek ve bu paralarında nereye gittiğini bilmiyoruz. Sayın Valimizden tek istediğimiz, biran önce suyumuzun verilmesi ve kullanmadığımız suyun ücretinin bizden alınmaması. Çünkü yasal değil. İnsanlarımız tuvalete çıkamıyor, banyo yapamıyor, çamaşırlarını yıkayamıyor. Başka yerlerden bidonlarla su taşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

ABDULLAH ÖZTÜRKMEN-AHA/MERSİN


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00